Ένα κοριτσάκι εμφανίζεται στη σκηνή και μας κοιτάει. Κρατάει μια μικρή βαλίτσα. Ποιος ξέρει τι θα βγάλει από κει. Από πού έρχεται  και που πηγαίνει? Τι έχει μέσα στο βαλιτσάκι του? Για ποιο μακρινό ταξίδι ξεκίνησε και γιατί?

Είναι παιδί του πολέμου. Έφυγε για να σωθεί. Με χαρά παρ΄ όλα αυτά. Με αισιοδοξία και με μια βαλίτσα γεμάτη θαύματα. Δεν έχει ρούχα μέσα εκεί, δεν έχει κολατσιό για να κόψει την πείνα του, έχει ότι πιο πολύτιμο έχουμε όλοι μας. Τις μνήμες την κουλτούρα , την παράδοση, την ταυτότητα μας. Η Ντεμά έχει παραμύθια.
Παραμύθια της ανατολής, γεμάτα ευαισθησία,  που τα συναντούμε και στην Ελληνική παράδοση με κάποιες παραλλαγές. Κατανοητά, διασκεδαστικά, κωμικά, ρομαντικά και γεμάτα πλούσια νοήματα για τα παιδιά (και τους μεγάλους).

* Πως τα καταφέρνει ένας παραμυθάς να σταματήσει ένα τανκς με ένα μπαλόνι?
* Που βρίσκεται το μυστικό της αλήθειας και πως τα καταφέρνει ο σοφός Μάμαντ να μη λέει ποτέ ψέματα παρ΄ όλο που ο Πασάς κάνει τ΄ αδύνατα δυνατά να τον ρίξει στην παγίδα.

                                                                                    
* Γιατί οι γάτοι δεν χωνέυουν τα ποντίκια και τα κυνηγάνε όπου τα βρουν?
* Μπορεί ένα ποντίκι να είναι ρομαντικό και …ερωτευμένο?
* Πως ένας πετεινός κοροϊδεύει τον πασά και γίνεται πλούσιος?

…η βαλίτσα κρύβει πολλά μυστικά. Φωτογραφίες, βιβλία, ένα πεισματάρικο και υστερικό φανάρι που συνέχεια μιλάει και …ένα κασετόφωνο από τα παλιά. Καθώς το παιδί βάζει τις κασέτες στο κασετόφωνο, ένας ολόκληρος κόσμος ξυπνάει και μας τυλίγει με την μαγεία του.

Το ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ, ΔΥΟ ΜΠΑΛΟΝΙΑ  είναι μια πρωτότυπη παράσταση που με ένα τρυφερό και πρωτότυπο τρόπο μας γνωρίζει έναν κόσμο άγνωστο και μακρινό, φανταστικό και πραγματικό. Παραμύθια της Ανατολής που δεν ξανακούστηκαν ποτέ στα παιδιά γεμάτα μουσική, πολύχρωμα κοστούμια, μαγεία, σοφία και χαρά ξεπηδάνε από την βαλίτσα και μας ταξιδεύουν. Οι τρεις ηθοποιοί χρησιμοποιούν, κούκλες πρωτότυπες, κοστούμια, μουσική φυσικά και τραγούδια …πολλά τραγούδια, ρυθμικά χορευτικά και κεφάτα που θα τα τραγουδήσουμε όλοι μαζί.

Κείμενο/Σκηνοθεσία ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Σκηνικό/κοστούμια  ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
Μουσική/τραγούδια ΧΡ. ΞΕΝΑΚΗΣ
Video   Γιωργος ΑΛΕΞΙΟΥ
Παίζουν  Λαμπρινή ΘΑΝΟΥ, Νίκος ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ, Αντα ΚΟΥΓΙΑ


Ημερομηνίες-Οργάνωση παραστάσεων    210-8656004,  210-8679535


Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ έχει δημιουργήσει ένα πλήρες εκπαιδευτικό υλικό προτείνοντας θεατρικά παιχνίδια, θέματα δημιουργικής απασχόλησης και δραστηριότητες και το δίνει δωρεάν στα σχολεία και στους δασκάλους για να συνεχίσουν την παιδαγωγική δουλειά και μετά την παράσταση

Οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία

Το θέαμα είναι τρυφερό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ταυτόχρονα. Οι ηθοποιοί προσιτοί και ευχάριστοι- μιλούν με τα παιδιά που συμμετέχουν στη δράση.  Έτσι  η θεατρική παράσταση πάει ένα βήμα παραπέρα και γίνεται καλλιέργεια και παιδεία.

Στην τρυφερή αυτή ηλικία, το θέατρο για παιδιά είναι απαραίτητο στοιχείο της προσωπικότητας που χτίζεται κάθε μέρα. Το θέατρο αναπτύσσει τη φαντασία, καλλιεργεί την ευαισθησία, διευρύνει την κοινωνικότητα του παιδιού και συμφιλιώνει τα παιδιά με τον κόσμο.
Ξέρουμε καλά τα προβλήματα των σχολείων, και των γονιών.
Έτσι  δημιουργήσαμε μια παράσταση που μεταφέρεται και παρουσιάζεται  και στο δικό σας χώρο χωρίς να χάνει τίποτα από την ποιότητα της. Τα οφέλη είναι πολλά:

  1. Αποφεύγονται τα προβλήματα μετακίνησης σας και τα έξοδα.
  2. Τα παιδιά απολαμβάνουν μια ποιοτική, διασκεδαστική και μορφωτική  παράσταση στους οικείους χώρους του σχολείου και  3. Εμείς έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε ένα φτηνότερο εισιτήριο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.