Μια παράσταση που με γέλιο, μουσική, κοστούμια και σκηνικά και με έναν τρόπο τρυφερό τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την παράδοση αλλά και με ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της πρόσφατης ιστορίας μας,

H Φιλιώ και οι Αννέτα, ανακαλύπτουν στη σοφίτα του σπιτιού τους ένα μπαούλο με παλιά πράγματα της γιαγιάς τους από τη Σμύρνη. Παλιά φορέματα, καπέλα, φωτογραφίες, το πολύτιμο ημερολόγιο, με ιστορίες και παραμύθια από τη Σμύρνη που της άρεσε να λέει.
Τα δύο κορίτσια το ανοίγουν και ξετυλίγουν μπροστά στα μάτια των παιδιών γνωστά παραμύθια από τη λαϊκή μας παράδοση, εικόνες και ιστορίες από τη Σμύρνη:
ÜΓιατί ο σκύλος δεν χωνεύει τη γάτα και όπου την συναντήσει την κυνηγάει?
ÜΤι συνέβη στον ψαρά που ξαπλωμένος στη βάρκα του ήθελε να ξεπεράσει τον ουρανό, να μάθει τα μυστικά του και να μετρήσει όλα τ’ αστέρια?
ÜΠως λύθηκαν τα μάγια και ο γαμπρός, μαγεμένος από μια μάγισσα κακιά που του έδωςε ένα τεράστιο κεφάλι, έγινε όμορφο παλληκάρι και παντρεύτηκε με χορούς και τραγούδια?
ÜΤι συνέβη με την  άμυαλη κόρη του μυλωνά.

Με έναν τρόπο τρυφερό τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την παράδοση αλλά και με ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της πρόσφατης ιστορίας μας,
Τα παιδιά συμμετέχουν στον γρήγορο ρυθμό της παράστασης, γελούν με τα κωμικά παθήματα των ηρώων των παραμυθιών, σκέφτονται και παίρνουν διδάγματα από τη λαϊκή σοφία και την ιστορία. Οι ηθοποιοί είναι κοντά τους, ζωντανεύουν τα παραμύθια, με λόγια, μουσική και video να μεταμορφώνονται μπροστά στα παιδιά και να αλλάζουν συνεχώς ρόλους. Η ιστορία και τα παραμύθια παρουσιάζονται με τρόπο απλό και εύληπτο για παιδιά μέσα από τη γιαγιά και τα βίντεο.

Τα παραμύθια που τα παιδιά θα δουν δίνουν πολλά ερεθίσματα σε δραστηριότητες και παιχνίδια για τους παιδαγωγούς σας μετά την παράσταση.

 

Κείμενο/Σκηνοθεσία ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Σκηνικό/κοστούμια  ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
Μουσική/τραγούδια ΧΡ. ΞΕΝΑΚΗΣ
Video   Γιωργος ΑΛΕΞΙΟΥ
Παίζουν  Αντα ΚΟΥΓΙΑ, Λαμπρινή ΘΑΝΟΥ

Ημερομηνίες-Οργάνωση παραστάσεων    2108656004

Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ έχει δημιουργήσει ένα πλήρες εκπαιδευτικό υλικό προτείνοντας θεατρικά παιχνίδια, θέματα δημιουργικής απασχόλησης και δραστηριότητες κα το δίνει δωρεάν στα σχολεία και στους δασκάλους για να συνεχίσουν την παιδαγωγική δουλειά και μετά την παράσταση

Οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία

Το θέαμα είναι τρυφερό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ταυτόχρονα. Οι ηθοποιοί προσιτοί και ευχάριστοι- μιλούν με τα παιδιά που συμμετέχουν στη δράση.  Έτσι  η θεατρική παράσταση πάει ένα βήμα παραπέρα και γίνεται καλλιέργεια και παιδεία.

Στην τρυφερή αυτή ηλικία, το θέατρο για παιδιά είναι απαραίτητο στοιχείο της προσωπικότητας που χτίζεται κάθε μέρα. Το θέατρο αναπτύσσει τη φαντασία, καλλιεργεί την ευαισθησία, διευρύνει την κοινωνικότητα του παιδιού και συμφιλιώνει τα παιδιά με τον κόσμο.
Ξέρουμε καλά τα προβλήματα των σχολείων, και των γονιών.
Έτσι  δημιουργήσαμε μια παράσταση που μεταφέρεται και παρουσιάζεται  και στο δικό σας χώρο χωρίς να χάνει τίποτα από την ποιότητα της. Τα οφέλη είναι πολλά:

  1. Αποφεύγονται τα προβλήματα μετακίνησης σας και τα έξοδα.
  2. Τα παιδιά απολαμβάνουν μια ποιοτική, διασκεδαστική και μορφωτική  παράσταση στους οικείους χώρους του σχολείου και  3. Εμείς έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε ένα φτηνότερο εισιτήριο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.