Ένα διασκεδαστικό κωμικό παραμύθι με πολύ συμμετοχή των παιδιών, πρωτότυπη μουσική, τραγούδια, κοστούμια, κούκλες & σκιές που προσεγγίζει με τρυφερό τρόπο την φιλία, την διαφορετικότητα, και το σεβασμός του διπλανού μας.

Περιγραφή

Ξέρετε πως γεννήθηκε τ΄ αηδόνι?
Και πως έγινε και έχει τόσο ωραία φωνή?
Το ξέρετε ότι τα άλλα πουλιά δεν το θέλανε στο δάσος και όλο το διώχνανε?
Ναι έτσι έγινε. Αλλά το αηδόνι τους έδωσε και κατάλαβαν ότι αυτή η συμπεριφορά ήταν απαράδεκτη.
Ο μύθος αν και εν πολλοίς άγνωστος είναι υπαρκτός.
Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ τον επέλεξε για να πει ένα ωραίο διασκεδαστικό παραμύθι με πολλά κωμικά στοιχεία αλλά και για να προσεγγίσει -με τρυφερό τρόπο ζητήματα όπως η διαφορετικότητα, ο σεβασμός του διπλανού μας, ο αποκλεισμός και κυρίως την μάστιγα της εποχής μας το bullying.
Πράγματι στατιστικές έχουν αποδείξει ότι η επιθετική συμπεριφορά ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία και εκδηλώνεται σαν bullying στο δημοτικό και στο γυμνάσιο. Πληθαίνουν μάλιστα τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας και στο νηπιαγωγείο και κυρίως στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.
Το Αερόπλοιο κατα την πάγια τακτική του, θα προμηθεύσει τα σχολεία με πλούσιο και επιστημονικά τεκμηριωμένο εκπαιδευτικό υλικό και προτάσεις για παιχνίδια μέσα στην τάξη γύρω από τα θέματα που θίγονται στην παράσταση. Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν άπειρα ερεθίσματα για να δουλέψουν με τα παιδιά, να παίξουν μαζί τους παιχνίδια στην ίδια κατεύθυνση. Είμαστε στη διάθεση σας για μια συζήτηση πάνω στη παράσταση, Θα ήταν πολύ χρήσιμη η γνώμη και η εμπειρία σας. Η παράσταση έρχεται στο σχολείο χωρίς να χάσει τίποτα από την ποιότητα της. Εννοείται ότι και το θέατρο μας είναι στη διάθεση σας.

Κείμενο/Σκηνοθεσία ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Σκηνικό/κοστούμια  ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
Μουσική/τραγούδια ΧΡ. ΞΕΝΑΚΗΣ
Παίζουν  Μυρσίνη ΜΟΡΕΛΛΙ, Μαρκέλλα ΣΤΑΜΟΥ

Ημερομηνίες- Οργάνωση παραστάσεων    2108656004

Περίληψη

Όταν ο δημιουργός έφτιαξε τα πουλιά τα στόλισε με ωραία χρώματα. Τα καναρίνια τα έκανε κίτρινα, τους παπαγάλους πράσινους και στις καρδερίνες έβαλε κόκκινο κεφαλάκι. Τελευταίο ήρθε ένα πουλάκι αλλά του μεγαλοδύναμου του είχαν μείνει μόνο φτερά με ένα μονότονο μελαγχολικό σταχτί χρώμα. Τι να κάνει? Το έντυσε με αυτά τα φτερά. Το πουλάκι χαρούμενο πέταξε στο δάσος. Όταν το είδαν τα άλλα, τα χρωματιστά πουλιά άρχισαν να το κοροϊδεύουν, να το φοβίζουν, να το διώχνουν απ’ τα δέντρα. Ο δημιουργός το πρόσεξε και ανοίγει το μυστικό συρτάρι του και παίρνει ένα χρυσό κουτί. Εκεί έκρυβε τη μουσική. Νότες, μελωδίες και μουσικές θεσπέσιες. Τις χαρίζει στο πουλάκι που από δω και μπρος μπορεί και τραγουδάει θεϊκά. Έτσι γεννήθηκε το αηδόνι. Χαρούμενο πάει στο δάσος αλλά τα άλλα πουλιά πάλι το διώχνουν.
Μια μέρα έπιασε φωτιά στο δάσος και όλα τα πουλιά τρομοκρατημένα πέταξαν και φύγανε. Η Πέρδικα που η φωλιά της ήταν στο χώμα, φώναξε τα περδικόπουλα από τη φωλιά της να την ακολουθήσουν γρήγορα. Αλλά αυτά φοβισμένα κούρνιασαν μέσα στη φωλιά τους. Ο αέρας άλλαξε και η φωτιά έσβησε. Τότε μια αλεπού ήρθε πεινασμένη στη φωλιά της πέρδικας. Ετοιμαζόταν να κάνει μια χαψιά τα περδικόπουλα, όταν το αηδόνι με μια βουτιά έφτασε στη φωλιά και άρχισε ένα ονειρικό τραγούδι. Η αλεπού η πονηρή χάζεψε, αλληθώρισε, άρχισε να σείεται να λυγιέται και να χόρευε έναν αστείο χορό σαν χανούμισσα της ανατολής. Το αηδόνι την πείθει να φύγει, να πάει στο Χόλιγουντ και να αφήσει τα περδικόπουλα ήσυχα. Πράγματι η αλεπού καβάλα στο…καλάμι της ακόμη ταξιδεύει για το Χόλιγουντ.
Η Πέρδικα γυρνάει στη φωλιά της, αγκαλιάζει τα παιδιά της και ευχαριστεί το αηδόνι που τα έσωσε. Ένα χειροκρότημα και μπράβο ακούστηκε σ’ όλο το δάσος απ’ όλα τα άλλα ζώα και τα πουλιά. Το αηδόνι ήταν ήρωας. Ευχαριστημένο το αηδόνι τραγούδησε το ωραιότερο τραγούδι του και όλοι μαζί τραγούδησαν και χόρεψαν σε μια γιορτή που όλο το δάσος τη χάρηκε. Όλοι πια κατάλαβαν ότι δεν υπάρχουν καλά και κακά πουλιά, όμορφα και άσχημα, χρήσιμα και άχρηστα, αξία και παρακατιανά. Όλα είναι πλάσματα του θεού και όλα έχουν την ίδια άξια και αξίζουν τον ίδιο σεβασμό.

Δείτε ένα VIDEO