Το “Γιατί χαμογελάει η Τζοκόντα” είναι μια παράσταση/θεατρικό δρώμενο που με ένα σοφό συνδυασμό θεάτρου και αισθητικής αγωγής παρουσιάζει με απλό και παιχνιδιάρικο τρόπο τους πιο γνωστούς πίνακες μεγάλων ζωγράφων

Περιγραφή

Μια ακόμη θεατρική παράσταση με μεγάλο παιδαγωγικό ενδιαφέρον.
Το Αερόπλοιο συνεχίζει και φέτος την περσινή του επιτυχία ΓΙΑΤΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ Η ΤΖΟΚΟΝΤΑ. Μία παράσταση με πολλαπλό ενδιαφέρον.
Το “Γιατί χαμογελάει η Τζοκόντα” είναι μια παράσταση/θεατρικό συμμετοχικό δρώμενο, που με ένα σοφό συνδυασμό θεάτρου και αισθητικής αγωγής παρουσιάζει τους πιο γνωστούς πίνακες μεγάλων ζωγράφων με απλό παιχνιδιάρικο και απολύτως κατανοητό, για τα παιδιά, τρόπο. Σκοπός η εξοικείωση τους με την ζωγραφική.

Με απλά μέσα παρουσιάζονται πίνακες που ζωντανεύουν σαν cartoon μπροστά στα μάτια των παιδιών και τα οδηγούν σε ένα συμμετοχικό παιχνίδι, με μουσική και κίνηση.

Σκηνοθεσία Νίκος Καμτσής
Σκηνικό/κοστούμια Μίκα Πανάγου
Πρωτότυπη μουσική  Κώστας Χαριτάτος
Κατασκευές κουκλών και μικρών σκηνικών Δανάη Στιλού
Παίζουν  Αλεξάνδρα ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ, Άντα ΚΟΥΓΙΑ

Ημερομηνίες-Οργάνωση παραστάσεων  210-8656004

Παίζεται τόσο στο Θέατρο μας όσο και στο δικό σας χώρο.

Περίληψη

Οι ηθοποιοί αφού ταξιδέψουν με το πλοίο του Salvatore Dali (που αντί για πανιά έχει πεταλούδες και άρα μπορεί και πετάει), τα αεροπλάνα του Leonardo da Vinci και αφού συναντήσουν τις μπαλαρίνες του Degas, φτάνουν στο τσίρκο του Mark Chagall.
Είναι η ώρα…43 (!)
Έτσι λένε τα λιωμένα ρολόγια του Dalli.
Είναι η ώρα, όλα τα παιδιά να κάνουν όλοι μαζί το δικό τους πίνακα. Η ηθοποιός και τα παιδιά ανασκουμπώνονται και πάνω σ’ ένα άσπρο χαρτί τα παιδιά ρίχνουν η «ραίνουν» με…. πολύχρωμα κομφετί και σχηματίζουν μια υπέροχη ζωγραφιά (στην τεχνοτροπία του Πουαντιγισμού). Πάντα με την καθοδήγηση των ηθοποιών μας που είναι και παιδαγωγοί ειδικά επιλεγμένοι, και που φροντίζουν για όλα.
Το έργο τέχνης των παιδιών μένει σε κοινή θέα η δίνεται στα παιδιά σαν ανάμνηση της παράστασης και της ευχάριστης ώρας που περάσαμε μαζί, παρέα με τους ζωγράφους και τις διάσημες ζωγραφιές τους.

Δείτε ένα VIDEO