ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ Τ’ΑΗΔΟΝΙ

Eνα διασκεδαστικό κωμικό παραμύθι  συμμετοχή των παιδιών, πρωτότυπη μουσική, τραγούδια, κοστούμια, κούκλες & σκιές που προσεγγίζει με τρυφερό τρόπο την φιλία, την διαφορετικότητα, και το σεβασμός του διπλανού μας.

Περιγραφή

Ξέρετε πως γεννήθηκε τ΄ αηδόνι?
Και πως έγινε και έχει τόσο ωραία φωνή?
Το ξέρετε ότι τα άλλα πουλιά δεν το θέλανε στο δάσος και όλο το διώχνανε?
Ναι έτσι έγινε. Αλλά το αηδόνι τους έδωσε και κατάλαβαν ότι αυτή η συμπεριφορά ήταν απαράδεκτη.
Ο μύθος αν και εν πολλοίς άγνωστος είναι υπαρκτός.

Ο μύθος αν και εν πολλοίς άγνωστος είναι υπαρκτός.
Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ τον επέλεξε για να πει ένα ωραίο διασκεδαστικό παραμύθι με πολλά κωμικά στοιχεία, συμμετοχή των παιδιών,  αλλά και για να προσεγγίσει -με τρυφερό τρόπο ζητήματα όπως η διαφορετικότητα, ο σεβασμός του διπλανού μας, ο αποκλεισμός και κυρίως την μάστιγα της εποχής μας το bullying.
Είμαστε στη διάθεση σας για μια συζήτηση πάνω στη παράσταση, Θα ήταν πολύ χρήσιμη η γνώμη και η εμπειρία σας. Η παράσταση έρχεται στο σχολείο χωρίς να χάσει τίποτα από την ποιότητα της. Εννοείται ότι και το θέατρο μας είναι στη διάθεση σας.

Κείμενο/Σκηνοθεσία ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Σκηνικό/κοστούμια  ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
Μουσική/τραγούδια ΧΡ. ΞΕΝΑΚΗΣ
Παίζουν  ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΘΑΝΟΥ, ΑΝΤΑ ΚΟΥΓΙΑ

Ημερομηνίες- Οργάνωση παραστάσεων    2108656004

Η παράσταση μεταφέρεται και παρουσιάζεται σε LIVE STREAMING χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία(4κ πολλαπλές κάμερες, επαγγελματικός φωτισμός και τέλεια μικροφωνική κάλυψη) ώστε η εικόνα και ο ήχος να είναι άρτιοι. 

Τα παιδιά/η τάξη δεν μετακινούνται ΚΑΘΟΛΟΥ από το χώρο του σχολείου. Παρακολουθούν ανά τμήμα (ή από το σπίτι σε περιόδους τηλεκπαίδευσης). 

Οι ηθοποιοί μας βρίσκονται και παίζουν ζωντανά στη μεγάλη σκηνή του  θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ  με όλα τα τεχνικά μέσα που προσφέρει ένα σύγχρονο θέατρο όπως το δικό μας.

Περίληψη

O δημιουργός τα πάντα εν σοφία εποίησε. Σύμφωνα με το δικό του γούστο.
Έτσι όλα τα έκανε με χρώματα και μόνο τα πουλιά τα άφησε…  άσπρα. Μέσα στην πανδαισία χρωμάτων που επικρατεί στη φύση δεν αρέσει στα πουλιά να είναι μονόχρωμα και άσπρα. Η διαμαρτυρία τους είναι έντονη και αποφασιστική αλλά και κωμική.

Ο Τελόνιους Αταλάντ αναλαμβάνει δράση. Μεταφέρει το μήνυμα στον δημιουργό και φορτία χρωμάτων έρχονται στο δάσος.  Ο Αταλάντ παίρνει πινέλα και όλα αποκαθίστανται.
Όχι όλα. Το αηδόνι έφτασε τελευταίο και πήρε ότι είχε απομείνει. Γκρι και σταχτί. Αυτό δεν αρέσει στα άλλα πουλιά που το διώχνουν από το δάσος. Όμως το αηδόνι είναι ένα πουλάκι που εκτός από καλλίφωνο είναι και γενναίο ….

Μια μέρα έπιασε φωτιά στο δάσος και όλα τα πουλιά τρομοκρατημένα πέταξαν και φύγανε. Η Πέρδικα που η φωλιά της ήταν στο χώμα, φώναξε τα περδικόπουλα από τη φωλιά της να την ακολουθήσουν γρήγορα. Αλλά αυτά φοβισμένα κούρνιασαν μέσα στη φωλιά τους. Ο αέρας άλλαξε και η φωτιά έσβησε. Τότε μια αλεπού ήρθε πεινασμένη στη φωλιά της πέρδικας. Ετοιμαζόταν να κάνει μια χαψιά τα περδικόπουλα, όταν το αηδόνι με μια βουτιά έφτασε στη φωλιά και άρχισε ένα ονειρικό τραγούδι. Η αλεπού η πονηρή χάζεψε, αλληθώρισε, άρχισε να σείεται να λυγιέται και να χόρευε έναν αστείο χορό σαν χανούμισσα της ανατολής. Το αηδόνι την πείθει να φύγει, να πάει στο Χόλυγουντ και να αφήσει τα περδικόπουλα ήσυχα. Πράγματι η αλεπού καβάλα στο…καλάμι της ακόμη ταξιδεύει για το Χόλυγουντ.
Η Πέρδικα γυρνάει στη φωλιά της, αγκαλιάζει τα παιδιά της και ευχαριστεί το αηδόνι που τα έσωσε. Ένα χειροκρότημα και μπράβο ακούστηκε σ’ όλο το δάσος απ’ όλα τα άλλα ζώα και τα πουλιά. Το αηδόνι ήταν ήρωας. Ευχαριστημένο το αηδόνι τραγούδησε το ωραιότερο τραγούδι του και όλοι μαζί τραγούδησαν και χόρεψαν σε μια γιορτή που όλο το δάσος τη χάρηκε. Όλοι πια κατάλαβαν ότι δεν υπάρχουν καλά και κακά πουλιά, όμορφα και άσχημα, χρήσιμα και άχρηστα, αξία και παρακατιανά. Όλα είναι πλάσματα του θεού και όλα έχουν την ίδια άξια και αξίζουν τον ίδιο σεβασμό.