ΓΙΑΤΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ Η ΤΖΟΚΟΝΤΑ

Δεν έχουν όλοι την τύχη να μιλούν με τον Salvador Dali η με τον Leonardo Da Vinci η με τον Αθανάσιο Διάκο.
Τα παιδιά όμως μπορούν. Και θα μιλήσουν μαζί τους.
Γιατί το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ πήγε στα εργαστήρια τους και έπεισε τους ζωγράφους να μιλήσουν.

Βοήθησαν βέβαια και οι νέες τεχνολογίες που το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ τις ξέρει καλά.
Έτσι λοιπόν δημιούργησε ονειρικές, φανταστικές και μαγικές εικόνες όπου ο ίδιος ο Νταλί μας μιλάει για τους πίνακες του. Το ίδιο κάνει και ο Λεονάρντο, ενώ ο Αθανάσιος Διάκος μας γνωρίζει τον Καραϊσκάκη και τον Κολοκοτρώνη και τον Μπότσαρη.

Πως γίνονται όλα αυτά? Γίνονται γιατί η Γκρέτα, το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι, δραπετεύει από τον διάσημο πίνακα του Βερμίρ  και …δρόμο παίρνει δρόμο αφήνει θέλει να φτάσει στο τσίρκο ενός άλλου διασήμου, του Μάρκ Σαγκάλ. Μέχρι όμως να φτάσει στο τσίρκο του Σαγκάλ περνάει από τον κόσμο του Salvador Dali με τα περιβόητα ρολόγια του και μαθαίνει γιατί …λιώνουν και για τους ελέφαντες του που έχουν μακριά πόδια γιατί θέλουν να γίνουν μπασκετμπολίστες.
Πετάει με τις πτητικές μηχανές του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και γνωρίζει την περιβόητη Τζοκόντα που δεν χάνει ευκαιρία να την ρωτήσει γιατί χαμογελάει.

Παραλίγο να χάσει την παράσταση στο τσίρκο διότι στο δρόμο την σταματάει με την χατζάρα του ο Αθανάσιος Διάκος του Θεόφιλου. Και μετά… ακροβατικά, κλόουν θηριοδαμαστές την περιμένουν στο τσίρκο του Μάρκ Σαγκάλ.

Το «ΓΙΑΤΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ Η ΤΖΟΚΟΝΤΑ» είναι ένα χαρούμενο, πολύχρωμο θέαμα που φέρνει τα παιδιά κοντά στη ζωγραφική και στους μεγάλους ζωγράφους. Με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών φέρνουμε τα παιδιά στο σύμπαν των μεγάλων ζωγράφων με πρωτότυπα βίντεο, αλλά πέρα από αυτό,  τους κάνουμε κιόλας να μιλήσουν στα παιδιά και να μας εξηγήσουν οι ίδιοι τις ζωγραφιές, τις μηχανές και τις περιπέτειές τους.

Με απλό, κατανοητό και παιγνιδιάρικο τρόπο μιλάμε στα παιδιά για τα αριστουργήματα του πολιτισμού μας. Τους λέμε ότι δεν είναι τίποτα δύσκολο και απρόσιτο αλλά  ζωγραφιές σαν αυτές που κάνουν και τα ίδια με τις μπογιές τους, γεμάτες χαρούμενα χρώματα.

Το ΓΙΑΤΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ Η ΤΖΟΚΟΝΤΑ δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδικό θέαμα. Είναι μια καινούργια εμπειρία τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους εκπαιδευτικούς.
Τα παιδιά χαίρονται με τους ηθοποιούς, με τα βίντεο και με τους ζωγράφους που τους μιλάνε οι ίδιοι και ταυτόχρονα πλησιάζουν με διασκεδαστικό τρόπο, με τραγούδια και κωμικές σκηνές, την ζωγραφική και τα αριστουργήματα των μεγάλων ζωγράφων.

Η παράσταση οι ηθοποιοί έρχονται στο σχολείο σας είτε ζωντανοί,  είτε σε live streaming πάλι ζωντανοί μια είναι σε πραγματικό χρόνο στο θέατρο και μπορούν έτσι να μιλήσουν με τα παιδιά του σχολείου.

Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ διαθέτει δικό του σύστημα Live streaming. Διαθέτοντας έναν τεχνολογικό εξοπλισμό έρχεται στο σχολείο και εύκολα στήνεται στην αίθουσα που εσείς θα μας υποδείξετε, χωρίς να χρειάζεται τίποτα από την δική σας μεριά. Η παράσταση έρχεται με αυτόν τον τρόπο στο χώρο σας χωρίς να υπάρξει κανένας υγειονομικός κίνδυνος.

Κείμενο Σκηνοθεσία ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ, Σκηνικό-Κοστούμια ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ, Πρωτότυπη μουσική ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ, Βίντεο-live streaming-editing ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΕΛΑΣ, Φωτισμοί ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ, Χορογραφίες ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΘΑΝΟΥ

Παίζουν, μιλούν τραγουδούν:
ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΘΑΝΟΥ
ΜΑΓΔΑΛΕΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
και βέβαια Salvador Dali, Leonardo Da Vinci, Αθανάσιος Δίακος και οι φίλοι του οι ήρωες του ’21, Πιέροτος  και όλα τα πρόσωπα του Τσίρκου, ζωγραφικοί πίνακες από τα πιο διάσημα μουσεία του κόσμου