ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΜΑΣ, ΤΆΣΤΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΜΑΣ, ΤΆΣΤΕΡΙΑ ΜΑΣ

Ταξίδι στην απέραντη Ελληνική μυθολογία. Μια περιπέτεια και ένα δημιουργικό παιχνίδι ταυτόχρονα. Με τη συμμετοχή του κοινού, τους διαλόγους της Κυρά-νύχτας και των παιδιών, οι μικροί θεατές δεν διασκεδάζουν απλά, αλλά μορφώνονται και καλλιεργούνται. Πλουτίζουν την φαντασία τους και διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

To θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ θα παρουσιάσει και προτείνει μια ξεχωριστή παράσταση φέτος. Επανερχόμαστε στην Ελληνική μυθολογία. Και το κάνουμε συνειδητά.
Όχι απλώς για να ψυχαγωγήσουμε τα παιδιά αλλά για να τους δώσουμε μέσα από το θέατρο μια γερή δόση από την παράδοση μας, από τον Ελληνικό μυθολογικό πλούτο.
Είναι πάγια τακτική μας να αντλούμε θέματα που διδάσκονται τα παιδιά στο σχολείο και που είναι παρμένα από την Ελληνική μυθολογία και παράδοση.
Έτσι  η παράσταση συναντάει την γνώση που εσείς μεταδίδετε.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία τα παιδιά να έχουν μια σχέση άμεση με την Ελληνική παράδοση και ρίζα. Ειδικά στην εποχή μας όπου λαοί και γλώσσες με  μεγάλη ιστορία ισοπεδώνονται και εξαφανίζονται.

Γι’ αυτό και δημιουργήσαμε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και προτάσεις για παιχνίδια, απασχόληση και δραστηριότητες έχει δημιουργηθεί γύρω από τα θέματα που θίγονται στην παράσταση και συνοδεύει την παράσταση. Δίνουμε έτσι άπειρα ερεθίσματα στους μεγάλους να δουλέψουν/ παίξουν με τα παιδιά πάνω στα ίδια θέματα.
Ξέρουμε καλά τα προβλήματα των σχολείων και των γονιών, οικονομικά (και όχι μόνο).  Έτσι  δημιουργήσαμε μια παράσταση που μεταφέρεται και παρουσιάζεται  και στο δικό σας χώρο χωρίς να χάνει τίποτα από την ποιότητα της. Τα οφέλη είναι πολλά:
1. Αποφεύγονται  τα προβλήματα μετακίνησης σας και τα έξοδα.
2. Τα παιδιά απολαμβάνουν μια ποιοτική, διασκεδαστική και μορφωτική  παράσταση στους οικείους χώρους του σχολείου
και 3. Εμείς έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε ένα φτηνότερο εισιτήριο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Σκηνοθεσία Νίκος Καμτσής
Σκηνικό/κοστούμια Μίκα Πανάγου,
Πρωτότυπη μουσική  Χρήστος Ξενάκης
Κατασκευές κουκλών και μικρών σκηνικών Eρμιόνη Μπαρώνα

Παίζουν: Λαμπρινή Θάνου, Αντα Κουγιά

Ημερομηνίες-Οργάνωση παραστάσεων στο  210-8656004

Η παράσταση μεταφέρεται με LIVE STREAMING χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία(4κ πολλαπλές κάμερες, επαγγελματικός φωτισμός και τέλεια μικροφωνική κάλυψη) ώστε η εικόνα και ο ήχος να είναι άρτιοι. 

Τα παιδιά/η τάξη δεν μετακινούνται ΚΑΘΟΛΟΥ από το χώρο του σχολείου. Παρακολουθούν ανά τμήμα (ή από το σπίτι σε περιόδους τηλεκπαίδευσης). 

Οι ηθοποιοί μας βρίσκονται και παίζουν ζωντανά στη μεγάλη σκηνή του  θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ  με όλα τα τεχνικά μέσα που προσφέρει ένα σύγχρονο θέατρο όπως το δικό μας.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Τ΄ αστέρια έχουν ιστορίες και παραμύθια να πούνε. Και οι ιστορίες τους είναι βγαλμένες από την απέραντη Ελληνική μυθολογία. Την πλουσιότερη του κόσμου. Το φανερώνει το όνομα κάθε αστεριού και αστερισμού. Ο Ηρακλής, ο Περσέας, η όμορφη Ανδρομέδα, ο θαυμαστός Πήγασος, η Κασσιόπη και τόσα άλλα αστέρια πριν ανεβούν στον ουρανό ήταν ήρωες θαυμαστοί στην Ελληνική μυθολογία. Η ζωή και τα κατορθώματα τους ήταν τέτοια που οι θεοί, τους ανέβασαν ψηλά για να φωτίζουν τις νύχτες μας. Να λάμπουν από ΄κει ψηλά και να θυμίζουν τα φοβερά κατορθώματα και τους ηρωισμούς τους.
Αυτούς τους μύθους που κρύβονται πίσω από τ’ αστέρια τους ξέρει καλά η Κυρά-Νύχτα. Ντυμένη το πλούσιο κοστούμι της, φέρνει τα σκηνικά της και με μάσκες και κούκλες πρωτότυπες, αφηγείται τα κατορθώματα των αστεριών και των ηρώων.
Και όχι μόνο αυτό:  Καράβια εμφανίζονται και ταξιδεύουν στις θάλασσες, κόσμοι θαυμαστοί φανερώνονται μπροστά στα μάτια των παιδιών με ήρωες μυθικούς και παραμυθένιους που Κάνουν κατορθώματα τρομερά. Ο Περσέας νικάει την Μέδουσα και το τρομερό κήτος και απελευθερώνει την Ανδρομέδα. Το σοφό και γενναίο άλογο, ο Πήγασος λευκός και φτερωτός διασχίζει τους αιθέρες και τον οδηγεί στη νίκη.

Τα παιδιά συμμετέχουν στην δράση και δημιουργούν στο τέλος  μια «τοιχογρα-φία» με όλους τους ήρωες που είδαν στην παράσταση