Ποιοί είμαστε

Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ είναι ένας θεατρικός Οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δημιουργήθηκε το 1985 με αποκλειστικό σκοπό το θέατρο για παιδιά. Διευθύνεται από τον σκηνοθέτη ΝΙΚΟ ΚΑΜΤΣΗ και την σκηνογράφο-ενδυματολόγο ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ και παρουσιάζει παραστάσεις για παιδιά, διοργανώνει γιορτές και εκδηλώσεις για διαφορετικές ηλικίες παιδιών πάντα με κριτήριο την παιδαγωγικότητα και την αισθητική ανάγκη των παιδιών.
Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ είναι:

1 . Μέλος του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ τα ΝΙΑΤΑ
2 . Μέλος του Δικτύου INTERPLAY FESTIVAL FOR YOUNG PLAYWRITES
3 . Έχει επανειλημμένως πάρει μέρος σε ξένα Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου όπως στο Μόναχο στο Ελσίνκι, στο Παρίσι, στο WOLKENSHOFEN 1997 και στο DIEDORF 1998. Στο CHELMSFORD της Αγγλίας. EUROKIDS FESTIVAL(Washighton DC, USA) Αντίποδες 2012 (Μελβούρνη, Αυστραλία)
4 . Τα έργα του είναι πάντα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας.
5 . Tα θεάματα του είναι ελεγμένα παιδαγωγικά από παιδαγωγούς και δασκάλους και ευαισθητοποιούν την φαντασία των παιδιών, πλουτίζουν τις εμπειρίες τους και διευρύνουν τους ορίζοντες και τον ψυχικό τους κόσμο.
6 . Έχει πάντα μόνιμη στέγη. Το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ με 2 θεατρικές αίθουσες (Κεφαλληνίας 17) στην ΚΥΨΕΛΗ.
7 . Δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα θέατρο που εκμεταλλεύεται την ανάγκη παιδιών και γονιών για ψυχαγωγία παρουσιάζοντας, ανεύθυνα θεάματα εύκολου εντυπωσιασμού.
8. Eχει κάνει μια πολύχρονη δουλειά και έρευνα στην Ελληνική λαϊκή παράδοση, στην Ιστορία και στη Μυθολογία και έχει συλλέξει παραμύθια και μύθους από όλες τις περιοχές της Ελλάδος.( www.greekmyths.gr) τα οποία συμπεριέλαβε σε ένα DVD με χρηματοδότηση της Κοιν.της Πληροφορίας.

Αυτά τα 32 χρόνια που διανύσαμε παρουσιάσαμε πολλές παραστάσεις θεατρικών έργων για παιδιά που πολλές απ' αυτές ταξίδεψαν και στο εξωτερικό.
Eκτός από τις θεατρικές παραστάσεις, οργανώσαμε :
Θεατρικά παιχνίδια
Επιστημονικά εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδόσεις σε CD όπως είναι το πρόγραμμα της Δημιουργικής μάθησης και το SCOUT (διασκεδαστικό παιχνίδι για παιδιά βασισμένο στην Ιστορία του θεάτρου).

Εκδηλώσεις ποικίλου προγράμματος για παιδιά και ενήλικο κοινό.
Συζητήσεις με οργανωμένες ομάδες παιδιών με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, συζητήσεις με γονείς-εργαζόμενους σε εταιρείες που αντιμετώπιζαν προβλήματα επικοινωνίας με τα παιδιά τους λόγω της εργασίας τους.
Οργάνωση παιχνιδιών και δραστηριοτήτων παιδιών και γονιών με σκοπό την εξοικείωση και συμφιλίωση των παιδιών με την δουλειά του πατέρα η της μητέρας .
Θεατρικά παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν μέσα στους χώρους δουλειάς των γονιών (γραφεία η εργοστάσια).

Πολλές φορές και μετά από συνεργασία υλοποιήσαμε corporate πρωτότυπα προγράμματα που σαν στόχο είχαν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους. (Επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα, χώρους παιχνιδιών, ξεναγήσεις σε εργοστάσια, εφημερίδες, αρχαιολογικούς χώρους κ.λ.π.)

Παράλληλα με τις παραστάσεις και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ εμπλέκεται σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και σε άλλες πολιτιστικές-θεατρικές δραστηριότητες Ευρωπαϊκής εμβέλειας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο ρόλος μας είναι χρήσιμος για τον τόπο και γι΄αυτό συνεχίζουμε παρά τις αντίξοες συνθήκες.