ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

To θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ θα παρουσιάσει και προτείνει μια ξεχωριστή παράσταση φέτος.

ΕΝΑ ΜΠΑΟΥΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Τι κρύβει η σοφίτα του σπιτιού μας? Χώρος μυστήριος και γι΄ αυτό μαγευτικός.
Αυτό αναρωτήθηκαν η Φιλιώ και η Ανέτα και αποφάσισαν μια μέρα να κατακτήσουν τον μυστηριώδη κόσμο της σοφίτας του σπιτιού τους. Τα κλειδιά βρέθηκαν και ξεκρεμάστηκαν από το καρφί που τα κρατούσε, όλοι κοιμήθηκαν, το σπίτι ησύχασε. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Στα νύχια των ποδιών για να μην τους ακούσει κανείς ανεβαίνουν τα ξύλινα σκαλιά που τρίζουν και μπαίνουν στον μαγικό κόσμο της σοφίτας. Μέσα στη μέση ένα μπαούλο. Τι να έχει άραγε? Το ανοίγουν και βρίσκουν το κουτί με τις φωτογραφίες της γιαγιάς τους, το ημερολόγιο της και μια στοίβα βιβλία με παραμύθια. Καθώς ξεφυλλίζουν το ημερολόγιο και βλέπουν τις φωτογραφίες η γιαγιά εμφανίζεται και τους λέει όλο το παραμύθι της ζωή της. Πως ζούσαν στη Σμύρνη και πως έφυγαν από κει το 1922. Πως έφτασαν στην Ελλάδα και πως ρίζωσαν πια εδώ. Πως δούλεψαν και πως πρόκοψαν. Και όλα αυτά …με παραμύθια. Γιατί η γιαγιά δεν μιλάει όπως όλοι μας. Όταν θέλει να πει κάτι το λέει με παραμύθια και ξέρει πάρα πολλά.
Παλιές κιτρινισμένες φωτογραφίες, γεμάτες νοσταλγία για τις χαμένες πατρίδες. Ένα ημερολόγιο γεμάτο ιστορία και μια στοίβα παραμύθια κάνουν τον κόσμο διαφορετικό για τα δύο κορίτσια αλλά και για τους μικρούς (και-γιατί όχι- και για τους μεγάλους) θεατές.

Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ μακριά από τα τηλεοπτικά πρότυπα , μακριά επίσης από κλισέ και παρασυνηθισμένες ιστορίες που επιβάλλονται από μόδες του συρμού επιμένει αντλώντας από την Ελληνική παράδοση και την ιστορία.
Η παράσταση είναι μια ευαίσθητη ιστορία, με κωμικά και συγκινητικά στοιχεία Οι ηθοποιοί θα χρησιμοποιήσουν ότι μπορεί να φανταστεί κανείς για να δημιουργήσουν ένα μαγικό κόσμο.
Κειμενο σκηνοθεσία ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ,σκηνικό-κοστουμια ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
μουσική ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ
Παίζουν: ΜΑΡΙΝΑ ΔΑΝΕΖΗ, ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΙΚΟΥ
Στο ρόλο της γιαγιάς η ΜΑΙΗ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τιμή εισιτηρίου για ομαδική προσέλευση 7€

Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 3.30 και τις καθημερινές για σχολεία.

περισσότερες πληροφορίες τηλ:210 8656004