ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο κόσμος μας προχωράει, ο πολιτισμός επίσης, η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία και συμπαρασύρει στο διάβα της όλα τα πράγματα. Το θέατρο δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.
Το Αερόπλοιο και κατ΄επέκταση το ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ δεν έχει κλειστά τα μάτια του σ΄ αυτό το συνεχές «γίγνεσθαι».
Η εμπλοκή μας και η συμμετοχή μας σε προγράμματα και projects μετράει αυτή τη στιγμή αρκετά χρόνια. Για την υλοποίηση προγραμμάτων έχουμε συνεργαστεί με πολλούς φορείς και οργανισμούς διεθνούς εμβέλειας, εκπαιδευτικά ιδρύματα και Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με διεθνές κύρος..
Από το 1996 μέχρι σήμερα το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ και το ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (το ερευνητικό μας βήμα-ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός) έχουν συνεργαστεί και υλοποιήσει δεκαπέντε projects. Τα περισσότερα από αυτά βασίστηκαν σε δικές μας ιδέες και την ευθύνη της υλοποίησης τους την είχε το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ και το Κεντρο σπουδών Λαικού θεάτρου που είναι το εκπαιδευτικό και ερευνητικό τμήμα και που συγκεντρώνει ανθρώπους εμπνευσμένους που δουλεύουν και εκφράζονται μέσα από αυτό.
Από το πρόγραμμα ΝEW LIFE MAPS (ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που εξελίχθηκε μέσα σε φυλακές ανηλίκων και εφήβων) μέχρι το Ruth Berlau project (εκπαιδευτικό εργαλείο για την διδασκαλία της Ιστορίας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και από κεί στο VR Theatre και βέβαια  στο Scout (Πρόγραμμα για την θεατρική εκπαίδευση στην Ευρώπη) εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας, συνεργαστήκαμε με πολύ μεγάλους εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς οργανισμούς και διευρύναμε την τεχνογνωσία και τους ορίζοντες μας. Δύο προγράμματα culture της Διεύθυνσης Πολιτισμού και εκαίιδευσης της Ευρ. Ενωσης (EACEA) αφορούσαν το ένα τα Λαικά παραμύθια ("Thalassa of myths" 2008-2010) και το άλλο την Αρχαία τραγωδία (" Ancient Pathos"2011-2013)
Τα φεστιβάλ που πήραμε μέρος μας έκαναν ευρύτερα γνωστούς στον Ευρωπαικό χώρο και μας έδωσαν την ευκαιρία να μάθουμε και να γνωριστούμε με την δουλειά άλλων θεάτρων που χρησιμοποιούν νέες τεχνικές και μεθόδους και πηγαίνουν την υπόθεση του θεάτρου ένα βήμα παραπέρα. Τα πιο πρόσφατα ταξίδια μας είναι στο EUROKIDS FESTIVAL της Washighton όπου παίξαμεστο KENNEDY CENTER, το ταξίδι μας στην Αυστραλία το Μάιο 2012 όπου πάιξαμε σε σχολέια της ομογένειας στην Μελβούρνη και στο Σίδνευ και οι παραστάσεις στη Verona με το πρόγραμμα Αncient Pathos.
Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη άλλα δύο projects. 1.  FAIDRA Project,   για το φαινόμενο της μετανάστευσης από τον Β Παγκόσμιο πόλεμο και μετά (CREATIVE EUROPE) και 2. CREATIVE LEARNING-μέθοδος για το πως μπορεί ένας δάσκαλος να διδάξει τα μαθήματα του με θεατρικές τεχνικές (ERASMUS+).

Πληροφορίες 210-8656004, 210-8679535