SOSτε τη γη από τις πιπεριές

Η καινούργια παράσταση του ΑΕΡΟΠΛΟΙΟΥ για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον

Μια μαγευτική παιδική ιστορία είναι η νέα παράσταση του ΑΕΡΟΠΛΟΙΟΥ με τίτλο

 SOSτε τη γη
από τις πιπεριές

Με μουσική τραγούδια βίντεο και πολύχρωμα κοστούμια, ο Πίγκος, ένας πιγκουίνος από την παγωμένη Αλάσκα, έρχεται απελπισμένος σε μας με μοναδικό σκοπό να βρει παγάκια. Όσο το δυνατόν περισσότερα παγάκια γιατί νομίζει ότι έτσι θα σώσει τους πάγους της Αλάσκας.
Γιατί?
Γιατί εκεί, μέσα στα χιόνια, αν είναι δυνατόν, βρέθηκαν πιπεριές, κόκκινες, καυτερές, η πραγματική αιτία που λιώνουν οι πάγοι.  Συναντάει μια σοφή βελανιδιά, τη Δρύα, που στέκεται αγέρωχη στο δάσος που κινδυνεύει να καεί.

Ο Πίγκος, ανήσυχος για την κατάσταση του πλανήτη, της ζητάει βοήθεια για τους πάγους που λιώνουν και κινδυνεύουν- άκουσον-άκουσον – από τις κόκκινες πιπεριές τις καυτερές που υπερθερμαίνουν τη γη και λιώνουν τους πάγους. Η Δρύα του διηγείται τον μύθο του Φαέθοντα, του γιού του Απόλλωνα που είχε το θράσος να οδηγήσει το άρμα του θεού του ήλιου. Τα άλογα όμως δεν υπακούουν και δεν μπορεί να τα κρατήσει. Έτσι κάνουν «τα δικά τους» καίγοντας τη γη όταν  κατεβαίνουν χαμηλά, η τουρτουρίζει όλη η γη όταν το άρμα ανεβαίνει πολύ ψηλά. Η ιστορία μας τελειώνει όταν όλα τα παιδιά στολίζουν την βελανίδια με βελανίδια, κλαδάκια και φύλλα που τους δίνουν οι ηθοποιοί και όλοι μαζί τραγουδάνε και χορεύουν

Σώστε τη γη Δώστε ζωή
Να γίνει η γη μας λαμπερή
Θα κλείσουμε όλοι την πληγή
Αρκεί να είμαστε  μαζί.

Κείμενο- σκηνοθεσία ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Σκηνικό-Κοστούμια ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ
Μουσική ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ
Video ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΕΛΑΣ

Παίζουν ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΘΑΝΟΥ-ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΣΜΑ