Τρία βασιλόπουλα ξεκινούν ένα ταξίδι μακρινό.
Ποιος από τους τρεις θα καταφέρει να φέρει το γιατρικό για να γιατρέψει τον γέρο βασιλιά πατέρα τους.
Αυτό είναι ένα τεράστιο ερώτημα και η αγωνία μας είναι τεράστια.
Οι δύο οι μεγάλοι αδελφοί όλο στα όπλα είχαν το νου τους, στην πάλη και στον πόλεμο.
Ο μικρότερος αγαπάει τα βιβλία, να γράφει, να μάθει όλα τα μυστικά και όλα όσα δεν ξέρει. Οι άλλοι στο παλάτι θεωρούν ότι τα βιβλία είναι άχρηστα και τα γράμματα για πέταμα.

Τώρα θα δούμε ποιος έχει δίκιο.|
Ποιος θα νικήσει τη φωτιά και τον αέρα?
Ποιος θα τα βάλει με δράκους και δρακόπουλα?

Μέσα από δρόμους δύσβατους και μέσα από περιπέτειες ηρωικές και πολύ αστείες τα καταφέρνει με το θάρρος και την εξυπνάδα του αλλά και με την γνώση του.
Γιατί η ζωή έχει εμπόδια που η δύναμη δεν φτάνει για να τα ξεπεράσεις. Πρέπει να ξέρεις μυστικά, πρέπει να είσαι σοφός και ξύπνιος. Να έχεις διαβάσει βιβλία και να ξέρεις όλα τα γράμματα του κόσμου.
Γιατί η χαρά και η ευτυχία, όπως όλοι ξέρουμε, κερδίζεται στο τέλος με κόπο και αγώνα. Αλλά και με συνεργασία.
Έτσι οι ηθοποιοί ζητάνε  την βοήθεια των παιδιών. Τα παιδιά που πάνε σχολείο και διαβάζουν και ξέρουνε πολλά συμμετέχουν και βοηθάνε τους ήρωες να κάνουν το καλό.

Κούκλες, μάσκες, μαριονέτες, επιστρατεύονται. Δράκοι κωμικοί και γκαφατζήδες κάνουν τα παιδιά να ξεκαρδίζονται στα γέλια καθώς το παλικάρι το διαβαστερό και μορφωμένο τους ξεγελάει και τους ξεφεύγει.  Κόσμοι θαυμαστοί φανερώνονται μπροστά στα μάτια των παιδιών με ήρωες γενναίους και παραμυθένιους.

Το ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΑ  είναι μια πρωτότυπη παράσταση που με ένα τρυφερό και πρωτότυπο τρόπο μας γνωρίζει έναν κόσμο άγνωστο και μακρινό, φανταστικό και πραγματικό.

Οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν, κούκλες πρωτότυπες, κοστούμια, μουσική φυσικά και τραγούδια …πολλά τραγούδια, ρυθμικά χορευτικά και κεφάτα που θα τα τραγουδήσουμε όλοι μαζί.

Η παράσταση μιλάει για τα δικαιώματα των παιδιών έτσι που να είναι κατανοητό από τα ίδια τα παιδιά. Οι ηθοποιοί προσιτοί και ευχάριστοι, μιλούν μαζί τους και τα ενθαρρύνουν να συμμετέχουν στη δράση.

Κείμενο/Σκηνοθεσία ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Σκηνικό/κοστούμια  ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
Μουσική/τραγούδια ΧΡ. ΞΕΝΑΚΗΣ

Παίζουν  Λαμπρινή ΘΑΝΟΥ, ΑΘΗΝΑ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


Για Οργάνωση παραστάσεων    210-8656004,  210-8679535


Η παράσταση μεταφέρεται με LIVE STREAMING χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία(4κ πολλαπλές κάμερες, επαγγελματικός φωτισμός και τέλεια μικροφωνική κάλυψη) ώστε η εικόνα και ο ήχος να είναι άρτιοι. 

Τα παιδιά/η τάξη δεν μετακινούνται ΚΑΘΟΛΟΥ από το χώρο του σχολείου. Παρακολουθούν ανά τμήμα (ή από το σπίτι σε περιόδους τηλεκπαίδευσης). 

Οι ηθοποιοί μας βρίσκονται και παίζουν ζωντανά στη μεγάλη σκηνή του  θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ  με όλα τα τεχνικά μέσα που προσφέρει ένα σύγχρονο θέατρο όπως το δικό μας.

Οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία

Το θέαμα είναι τρυφερό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ταυτόχρονα. Οι ηθοποιοί προσιτοί και ευχάριστοι- μιλούν με τα παιδιά που συμμετέχουν στη δράση.  Έτσι  η θεατρική παράσταση πάει ένα βήμα παραπέρα και γίνεται καλλιέργεια και παιδεία.

Στην τρυφερή αυτή ηλικία, το θέατρο για παιδιά είναι απαραίτητο στοιχείο της προσωπικότητας που χτίζεται κάθε μέρα. Το θέατρο αναπτύσσει τη φαντασία, καλλιεργεί την ευαισθησία, διευρύνει την κοινωνικότητα του παιδιού και συμφιλιώνει τα παιδιά με τον κόσμο.
Ξέρουμε καλά τα προβλήματα των σχολείων, και των γονιών.
Έτσι  δημιουργήσαμε μια παράσταση που εκτός από το θέατρο μας, μεταφέρεται και παρουσιάζεται  και στο δικό σας χώρο χωρίς να χάνει τίποτα από την ποιότητα της. Τα οφέλη είναι πολλά:

  1. Αποφεύγονται τα προβλήματα μετακίνησης σας και τα έξοδα.
  2. Τα παιδιά απολαμβάνουν μια ποιοτική, διασκεδαστική και μορφωτική  παράσταση στους οικείους χώρους του σχολείου και  3. Εμείς έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε ένα φτηνότερο εισιτήριο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Φυσικά για τα σχολέια που θέλουν το θεατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ (200 θέσεων) είναι στη διάθεσή τους και μπορούν να παρακολουθήσουν την παρασταση στο φυσικό της χώρο, στη σκηνή όπου δημιουργήθηκε.
θεατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ (Κεφαλληνίας 17-Κυψέλη).